Kinder en jeugd coaching

Creatieve coaching voor kinderen & jeugd

 

Door middel van creatieve activiteiten werken aan inzicht, persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het visueel maken van de doelen waar aan gewerkt wordt. Creatief bezig zijn en niet alleen maar praten werkt vaak erg fijn.

 

Lekker in je vel zitten, gelukkig zijn, kunnen ontspannen…..dit is helaas niet voor iedereen vanzelf sprekend.

Samen op zoek gaan naar het hoe en waarom van bepaald gedrag en patronen. Hoe kunnen we dit ombuigen naar gewenst gedrag?

Het leven is een aaneenschakeling van ervaringen, sommige zijn zo overweldigend dat je ze niet alleen kunt verwerken.

 

Methodieken waar ik o.a. mee werk;

- Gevoelsverkenner

- Schatgraver & kompasvinder

- KRAGT training (verbinding hoofd / hart / handen)

- Jeugd brein coaching (executieve functies versterken)

- BIKKELS trainingen

- Mindset

 

 

 

In mijn praktijk werk ik onder andere met de methodiek Gevoelsverkenner

 

OVER GEVOELSVERKENNER

GevoelsVerkenner® is ontwikkeld door Greetje Welten, vanuit de wens dat kinderen en jongeren zich bewust worden van hun gevoelens en de wijze waarop zij met hun gevoelens om gaan.

De methodiek GevoelsVerkenner® biedt tools die je bewuster en creatiever maken in het verkennen van je gevoelsleven. Het geeft antwoord op vragen als: ‘Wat voel je? Vanuit welke invalshoek verbind jij je met dit gevoel? Hoe ga je ermee verder?’ Deze methodiek brengt verrassend snelle inzichten en schenkt nieuwe perspectieven. Alle tools zijn zo ontwikkeld dat ze geschikt zijn voor mensen tussen de 8 en 108 jaar. Door de diversiteit aan hulpmiddelen, kan iedereen er op veelvuldig en geheel afgestemd mee aan de slag.

Met GevoelsVerkenner® word je je bewust van jouw gevoelens en de wijze waarop je daarmee omgaat zonder daar veel woorden bij te hoeven gebruiken. Voor de methodiek heb ik 8 symbolische figuren ontwikkeld. De GevoelsVerkenner is de centrale figuur, hij is een neutrale observant in een landschap vol gevoelens. In dat landschap ontdekt hij 7 figuren (verkenners) die ieder op eigen wijze met hun gevoel omgaan. Deze verkenners zijn figuren waarin iedereen zich makkelijk kan herkennen, onafhankelijk van leeftijd.

GevoelsVerkenner® biedt:

  • Inzichten aan kinderen, jongeren maar ook volwassenen (ouders/opvoeders) zonder dat de professional deze expliciet aan hoeft te reiken. Zelf ontdekken heeft meer impact.

  • Veelzijdige tools om de gevoelswereld op beeldende en praktische wijze te kunnen onderzoeken en daar meer over te ontdekken.

  • Symbolische beelden (verkenners figuren) die je met kinderen en jongeren vloeiend in gesprek laten gaan over gevoelens en hen helpen zich te uiten. Ook gevoelsprocessen m.b.t. pijnlijke gebeurtenissen worden makkelijker besproken en verhelderd.

  • Hulpmiddelen om erachter te komen ‘waar’ iemand zich bevindt in zijn/haar gevoelsprocessen. Je komt snel tot een zinnige dialoog en krijgt helderheid in waar iemand in vastloopt en welke nieuwe perspectieven er zijn.

  • Handvatten aan professionals, die door het uitgebreide en theoretisch onderbouwde handboek succesvol kunnen werken en tegelijkertijd zelf inspiratie en praktische kennis op doen.

Er is veel onderzoek-, studie en testwerk vooraf gegaan aan de totstandkoming van deze methodiek. GevoelsVerkenner®. Met behulp van het handboek, de GevoelsPoster, het Verhaal, de begeleidende kaarten en werkbladen kun je direct concreet aan de slag. Het handboek is theoretisch onderbouwd en bevat diverse praktijkvoorbeelden. Deze methodiek kan veelvuldig ingezet worden, zowel tijdens 1-op-1 begeleiding, workshops als trainingen. Door de diversiteit aan hulpmiddelen kunnen professionals maar ook ouders/opvoeders er op eigen wijze direct mee aan de slag. Dit kun je zelf afstemmen op de persoon en setting waarin je GevoelsVerkenner® gaat toepassen. 

 

Coach spellen die ik gebruik in mijn praktijk;

Schatgravers® is ontwikkeld door Matty van de Rijzen en Greetje Welten, vanuit de wens dat zoveel mogelijk kinderen zich bewust worden van hun capaciteiten. 

Over Schatgravers®

Dit spel is een ontdekkingstocht naar de kwaliteiten (schatten) van jezelf en van je medespelers, het stimuleert zelfvertrouwen en het hebben van een positief zelfbeeld. Ook stimuleert het op speelse wijze de verbinding tussen de spelers onderling. Elke speler krijgt bij aanvang vijf schatkaarten. Die leg je open voor je neer, in volgorde van wat het meest tot het minst bij je past. Met het uitvoeren van karweikaarten (speelse vragen/opdrachten) verdien je nieuwe schatkaarten, die je kunt houden of weggeven. Als je een nieuwe schatkaart krijgt, doe je het kaartje dat het minst bij je past weg. Zo houd je steeds vijf schatkaartjes over en ontdek je jouw kwaliteiten al spelenderwijs. Je zult merken dat je van het spel Schatgravers® heel blij wordt! Er is zoveel moois om van te genieten, Schatgravers® laat je dit zien.

 

KompasVinder® is ontwikkeld door Matty van de Rijzen en Greetje Welten, vanuit de wens dat jongeren en volwassenen zich bewust worden van de mogelijkheid om zelf richting te geven aan hun leven. 

Over KompasVinder®

KompasVinder® is een richtinggevend, verhelderend en rakend kaartspel voor jongeren vanaf 14 jaar en volwassenSpelenderwijs ga je op zoek naar "jouw kompas'. Deze zal bestaan uit een verzameling van vizierkaarten (waarden) en koerskaarten (inspirerende zinnen). Je kunt ieder een belangrijke levensvraag inbrengen, waar je een antwoord in zoekt. Maar je kunt ook gewoon kijken welke kaarten je op dat moment aanspreken. Hoe dan ook, dit spel laat alle spelers waardevolle levensinzichten op doen en de eigen koers uitzetten. Tijdens het spelen ontstaan open(hartige) gesprekken. Op verrassende wijze kom je veel over jezelf én elkaar te weten. Speel dit spel samen met vrienden, je geliefde, op vakantie, met het gezin, beroepsmatig op je werk of tijdens een studie. Je kunt dit spel zelfs alleen spelen, als een verhelderend en behulpzaam bezinningsmoment voor jezelf.

© 2021 - 2024 Creëer Je Zelf | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel